Trender

Ukonvensjonelle men effektive fordeler

Lesetid:  3 Minutter

Det skal mer til for å gjøre de ansatte fornøyd enn store lønnspakker. En nylig undersøkelse viste at 57 % anser frynsegoder og fordeler som viktige vurderinger når de velger jobb. Omkring 80 % sier til og med at de foretrekker nye fordeler fremfor lønnsøkning. Næringslivet blir mer kreative i valg av frynsegoder som følge av konkurranse om å ansette og beholde de beste ansatte. Her er noen av våre favoritter.

Lilla mynter.Til tross for hva navnet antyder må ikke disse myntene være lilla, og de må ikke engang være mynter. Det ligger et veldig enkelt prinsipp bak dette innovative tiltaket fra LunchClick i Singapore, en ny aktør innen datingapper. Medarbeidere gir sine kolleger en lilla mynt hver gang de gjør noe bra. Disse kan så innløses i belønninger, som kan være alt fra kinobilletter til fritid.

Fitnessklasser.Alle vet at det er bra å motivere de ansatte til sunne valg. Imidlertid går mange foretak langt ut over standard velværeplaner for å levere fitnesspakker som er i overensstemmelse med deres atmosfære og mangfold. Swift, det globale selskapet innen finansmeldinger, tilbyr sine ansatte f.eks. yoga, bordtennis, svømming og Qigong.

Ekstreme aktiviteter. Det er ikke overraskende at et nystartet selskap tenker kreativt rundt frynsegodene de tilbyr. Noe du sannsynligvis ikke forventer er at en oppegående, nyskapende bedrift innen foretakskommunikasjon, Sør-Afrikas Missing Link, tilbyr gratis tatoveringer, eller at Dropbox har bygget et musikkstudio for medarbeiderne sine. Men det gjør de, og de vet at slike frynsegoder både oppmuntrer den personlige uttrykksformen og kreative friheten blant deres arbeidere, mens de fortsatt er knyttet til merkeidentiteten sin.

Livs- og karriereveiledningHos Asana, det amerikanske programvareselskapet for prosjektstyring, handler det om å hjelpe mennesker med å få ting gjort, og det vises i de ansattes frynsegoder. Alle deres medarbeidere har tilgang til lederkurs og kurs i coaching utenfor arbeidet for å sikre at de utnytter sitt potensiale både i karriere og privatliv.

Reiser.De beste frynsegodene viser at livet handler om mer enn jobb. Det betyr å oppmuntre til avslapping og adspredelse, mens man fortsatt beholder forbindelsen til kjærligheten for jobben. For eksempel tilbyr Burton, leverandøren av snøbrettutstyr, gratis heiskort, mens Airbnb gir sine medarbeidere en årlig godtgjørelse på USD 2000 for å reise rundt i verden og være hos vertskapene deres.

Familierådgivning. Vedlikehold av balansen mellom arbeid og privatliv er ikke lett, og stress kan noen ganger snike seg inn i familielivet. Det indiske IT-tjenesteselskapet RMSI har tatt modige skritt for å møte dette problemet med barneoppdragelse for personale,nemlig samlivsrådgivning, så vel som barnepsykologimøter. De holder fotografi-, male- og gitarkurs også, som en form for kunstterapi.

Blundefasiliteter.Med alle disse arbeids- og fritidsaktivitetene kan du ha et ønske om å legge deg nedpå fra tid til annen. Studier antyder faktisk at bare i USA er kostnaden for tretthet på jobb USD 411mrd. Flere selskaper, inklusive Google og Hootsuite, bekjemper problemet med avslapningsfasiliteter og hvileområder hvor de ansatte kan gå for å lukke øynene i løpet av dagen.

Medarbeiderfordeler og frynsegoder handler mindre om tradisjon og konvensjon og mer om å ta det ene skrittet fremover. Tilby de ansatte en avtale som tiltaler dem, og du vil finne ut at det kan gjøre underverker for bedriften din også.