Powerhouse Brattørkaia: Fremtidens næringsbygg

Nyhetsrom

Powerhouse Brattørkaia: Fremtidens næringsbygg

Lesetid:  3 Minutter

Fasaden på Regus nyeste lokale i Norge er dekket med 3000 kvadratmeter solceller. Powerhouse Brattørkaia i Trondheim produserer mer energi enn det bruker. Bygget genererer ikke bare strøm til seg selv, men forsyner også nabobygg og Trondheims elbusser med strøm

 

Torsdag 8. november fortsatte Regus sin frokostturné til Trondheim og byens nye signalbygg, Powerhouse Brattørkaia.

– Trondheim er Norges tredje største by, og en by med mye innovasjon og dynamikk. Det føles veldig bra å være på plass i Powerhouse Brattørkaia som er Norges største nybygde plusshus, åpnet Thomas Weeden med, sjef i IWG Norge.

Miljøvennlig og fremtidsrettet

Bygget, med utsikt over Trondheimsfjorden, ligger sentralt plassert med Trondheim Sentralstasjon og andre næringsbygg som nærmeste naboer. I tillegg til å leie ut kontorplasser, opererer Regus både møteromsenteret og resepsjonen i det 18 000 kvadratmeter store bygget.

At næringsbygget er et powerhouse betyr at det er miljøvennlig i drift og er bygget på en bærekraftig måte. Gjennom driftsfasen genererte bygget mer energi enn det som ble brukt til produksjon av byggematerialer, oppføring og drift. Solkraft og annen fornybar energi, samt et svært lavt energiforbruk, sørger for at huset er et plusshus.

For Regus og IWG er det viktig å samarbeide med fremtidsrettete byggherrer som tar miljø og bærekraft på alvor.

– I takt med delingsøkonomien og det faktum at eiendomsbransjen er en av de største miljøbelastende bransjene, tror vi at det å ikke leie mer enn akkurat kontorene man behøver i et miljøbygg er bra for miljøet. Det er morgendagens kontorløsning, sier Thomas Weeden, sjef i IWG Norge.

 

Fremtidens arbeidstakere forventer tillit og fleksibilitet

I Powerhouse sine fremtidsrettede omgivelser, delte representanter fra Deloitte og Manpower innsikt om fremtidens arbeidsliv på frokostmøtet.

– Vi vet at digitalisering, teknologi og kunstig intelligens vil forandre fremtidens arbeidsplasser. Fremtidens arbeidstakere forventer også at jobber og arbeidsgivere er mer fleksible, sa Solveig Finnboe fra Manpower.

Tor Prestegard i Deloitte snakket også om tillit.

– På grunn av teknologi ser vi at individer, som Greta Thunberg for eksempel, får mer makt. Samtidig ser vi at tillit til myndigheter og store selskaper er på vei ned. For å møte denne utviklingen må bedrifter ta mer ansvar utover egne kontorvegger, sa Prestegard.

 – Vi ser en utvikling mot ‘den sosiale virksomheten’ der fremtidens arbeidstakere forventer at bedrifter tar ansvar både for internt ansatte og eksternt miljø og samfunnet rundt seg. Miljø og bærekraft er viktige temaer for fremtidens arbeidstakere, fortsatte han.

Teknologi gjør verden mindre

– Teknologi gjør hele verden tilgjengelig for deg. Med en mobil eller datamaskin har du rett og slett hele verden i hendene dine, sa Moina Tamuly som er gründer og medstifter av tech-selskapet Ntention.

– Med teknologi har vi et globalt nettverk i lommen. Da er vi ikke avhengige av å ha en tradisjonell, fast kontorplass. For gründere og arbeidstakere i fremtiden vil fleksibilitet og muligheten til å jobbe fra hvilket som helst sted være hverdagen, avsluttet Moina.

Bergen siste stopp

Regus har denne høsten vært på frokostturne i de fire største byene i landet sammen med blant andre Manpower og Deloitte. Temaet er fremtidens arbeidstakere, og hva som skal til for å både kapre og beholde dem.

For de tre selskapene er enige om at arbeidsmarkedet er i tydelig endring. En nøkkelfaktor er muligheten for å jobbe fleksibelt. Frokostturneen har nå vært i Stavanger, Oslo og Trondheim, og siste stopp er Bergen og Spaces på Media City tirsdag 18. november kl. 08:00. Les mer og meld deg på her.