Arbeidstakere får mer og mer makt

Beretninger

Arbeidstakere får mer og mer makt

Lesetid:  3 Minutter

Vi ser et maktskifte i arbeidslivet, der arbeidstakere får mer og mer makt. Slik innledet Thomas Weeden, norgessjef i Regus, frokostseminaret på Posthuset i Oslo om fremtidens arbeidsmarked

 

Regus legger denne høsten ut på en frokostturné i de fire største byene i landet, sammen med blant andre Manpower og Deloitte. Temaet er fremtidens arbeidstakere, og hva som skal til for å både kapre og beholde dem. For de tre selskapene er enige om at arbeidsmarkedet er i tydelig endring. En nøkkelfaktor er muligheten for å jobbe fleksibelt.

– Vi ser et maktskifte i arbeidslivet der arbeidstakere får mer og mer makt. Arbeidstakere ønsker å bestemme selv når og hvor de jobber, og hvor lenge de jobber. Da er det viktig at arbeidsgivere kan tilrettelegge for fleksibel jobbing slik at de forblir relevante, sa Thomas Weeden.

Arbeidstakere får mer og mer makt

For fremtidens arbeidstakere er muligheten til å utvikle seg på jobb viktigere enn lønn, viser innsikt fra Manpower.

– Millenniumsgenerasjonen vet at de må jobbe mye og lenge, og da vil læring på jobben være en viktig del av arbeidslivet, konstaterte regiondirektør Richard Øverland fra Manpower.  

– Denne generasjonen er også verdidrevet og de ønsker en jobb som er relevant og samfunnsnyttig, fortsatte Øverland.

Krever en fullstendig gjenoppfinnelse av bedriften

Arbeidstakere får mer og mer makt

Samtidig ønsker de et arbeidsmiljø som er basert på tillit og fleksibilitet der de har muligheten til å jobbe andre steder enn en tradisjonell kontorplass, viser innsikt fra Manpowers undersøkelser blant unge arbeidstakere.  

Anja Kopperud fra Deloitte presenterte Human Capital Trends rapporten for 2019 som fokuserer på den sosiale virksomheten.

– Å lede den sosiale virksomheten krever en fullstendig gjenoppfinnelse av bedriften slik vi kjenner den i dag. I lys av disruptive teknologiske, sosiale, politiske og økonomiske endringer må bedrifter og organisasjoner sette mennesker i sentrum av forretningsstrategier, sa Kopperud.

Fremtidens arbeidsgivere må sørge for at arbeidslivet får en dypere mening. For å møte disse utviklingene og sette de ansattes behov i fokus, må bedrifter ta hensyn til ansattes ønske om å ha et fleksibelt arbeidsliv der de kan jobbe hjemmefra eller fra andre arbeidsplasser i nærheten av der de er.

– Da er det viktig å ha en trygg kontorplass, samtidig som man har muligheten til å jobbe fra andre steder, konstaterte Anja.

Coworking kan gi fantastiske muligheter

Arbeidstakere får mer og mer makt

På scenen sto også gründer og innovatør Christer Dalsbøe fra Uromaker. Han delte erfaringer med å starte egen bedrift og å velge en såkalt coworking kontorløsning.

– Det positive med å dele kontorplass med andre er at det kan hende noen du deler kontor med har den kunnskapen du trenger.

Dette erfarte Christer da han måtte lage en nettplattform til bedriften sin og fikk hjelp av en freelancer han satt ved siden av.

– Det er både utfordringer og muligheter med delt kontorplass, men coworking er en fantastisk mulighet til å møte andre du kanskje ikke ville møtt hvis du satt på ditt eget lukkede kontor, fortalte Christer.    

Regus sin frokostturné har nå vært i Stavanger og Oslo, og neste stopp er Trondheim 7. november, før turnéen rundes av i Bergen 19. november. Frokostseminarene er gratis og åpent for alle.

 

Trondheim: Torsdag 7. november kl. 08:00, Regus Powerhouse. Meld deg på her.

Bergen: Tirsdag 19. november kl. 08:00, Media City