Hele verden som arbeidsplass

Nyhetsrom

Hele verden som arbeidsplass

Lesetid:  2 Minutter

Tirsdag 1. oktober sto fremtidens arbeidsliv på programmet da Regus inviterte til sitt første av en serie frokostseminarer denne høsten, på Forus i Stavanger. – Digitalisering og teknologi endrer alt, åpnet sjef for Regus Norge, Thomas Weeden

 

Dette inkluderer arbeidshverdagen, metode og lokaler. Utviklingen går i et rivende tempo fordi teknologi tilgjengeliggjør alt.

– I praksis betyr dette at hele verden kan være din arbeidsplass, fastslo Weeden.

Disse endringene påvirker også forventningene til fremtidens arbeidstakere.

Hele verden som arbeidsplass

Før var lønn en avgjørende faktor – nå avgjør fleksibilitet

Manpower Norge har mye innsikt i hva arbeidstakere ser etter og blir inspirert av når de velger jobb. Her har det skjedd store endringer, fortalte Manpowers Lone Trædal fra scenen.

– Når arbeidstakere skal søke og velge jobb, er muligheten til å jobbe hjemmefra eller andre steder enn kontoret et stort trekkplaster. Da er det viktig at arbeidsgivere har et arbeidsmiljø som er basert på tillit og fleksibilitet, sa Trædal fra Manpower Norge.

Espen Baird fra Deloitte presenterte trender fra Human Capital Trends rapport for 2019. Det viktigste funnet i denne undersøkelsen er at arbeidstakere ønsker utvikling og opplæring i arbeidshverdagen, fortalte Baird.

– Fremtidens arbeidstakere vil jobbe lengre og mer, og da er læring en del av livets gang.

Hele verden som arbeidsplass

Inspirerende kontorlokaler er viktig

Marcus Eikeland fra Innovation Lab Norge rundet av seansen, med et nytt blikk på mulighetene som ligger i fremtidens arbeidsmarked.

– For å få mer inspirasjon i arbeidslivet er det viktig å ha en arbeidsplass som får deg til å føle at du ikke er på jobb, sa Marcus Eikeland i Innovation Lab Norge.

– Å ha inspirerende kontorlokaler er derfor viktig. Samtidig er det også viktig å ha muligheten til å jobbe ‘remotely’. Mange tror at man ikke jobber effektivt hvis man ikke er på kontoret, men dette er en myte sa Eikeland.

Remote-working er ikke uten føringer. Mange bedrifter lar ansatte ‘sjekke inn’ online når de jobber, slik at andre kan se når du jobber.

– Da kan du like godt sitte i Silicon Valley som i Stavanger så lenge du får jobben gjort, fortsatte Eikeland.

Frokostseminarene går nå videre til Oslo, Trondheim og Bergen. Med på roadtrip er sjef for Regus Norge, Thomas Weeden, og representanter fra store selskaper og gründere.

 

Neste frokostseminar arrangeres i:  

Oslo: 29. oktober, Posthuset 

Trondheim: 7. november, Regus Powerhouse

Bergen: 19. november, Media City